Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται να μειώνει τον χρόνιο πόνο.


Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ίσως σχετίζεται  με χαμηλότερα επίπεδα αναπηρίας σε ασθενείς με χρόνιο πόνο. Είναι αποτέλεσμα Βρετανικής Μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Arthritis Care & Research".
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο τουAberdeen πραγματοποίησαν μια μελέτη βασισμένη σε 2 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο αξιολογείται κατά πόσο έζησαν χρόνιο διάχυτο πόνο και σε ποιο βαθμό ο πόνος ήταν εξαφανισμένος. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες ανέφεραν επίσης την ποσότητα του αλκοόλ που κατανάλωναν. Πληροφορίες για διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, το κάπνισμα, το μέγεθος, το βάρος και κοινωνικό οικονομικά δεδομένα επίσης αναλύθηκαν.
16,5% από τους συμμετέχοντες είχαν χρόνιο πόνο .Από αυτούς το 28% δήλωσαν ότι απείχαν από οποιοδήποτε αλκοόλ, 28% καταναλώνουν έως και 5 μονάδες την εβδομάδα, το 20% 5 με 10 μονάδες και το 24% καταναλώνεται περισσότερο από 10 μονάδες.
Με την μελέτη αυτή έδειξε ότι ο βαθμός την αναπηρίας σχετιζόταν περισσότερο με την κατανάλωση αλκοόλ .Με την αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ (έως 35 μονάδες ανά εβδομάδα) η σοβαρότητα της αναπηρίας μειώθηκε. Οι άνθρωποι που έπιναν 21 με 35 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα είχαν 67% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αναπηρία από τους μη αλκοολούχους.

Σχόλια